Χρήσιμες Συνδέσεις

Κυπριακές Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες

ΤίτλοςΑρχείο
Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Κύπρου
Βιβλιοθήκη Ανοικτού Πανεπιστημίου
Βιβλιοθήκη Cyprus International Institute of Management

Βιβλιοθήκες και Κατάλογοι ανά τον κόσμο

ΤίτλοςΑρχείο
Βιβλιοθήκη Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Βιβλιοθήκη Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών
Βιβλιοθήκη Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης ΕΚΕΤΑ
Βρετανική Βιβλιοθήκη
Library of Congress

Λεξικά

ΤίτλοςΑρχείο
"Πύλη για την ελληνική γλώσσα": μια σειρά από ηλεκτρονικά εργαλεία και πλούσιο υποστηρικτικό υλικό για τη μελέτη και τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας.
Eλληνοαγγλικό - αγγλοελληνικό λεξικό (Περιλαμβάνει και αρχαία Ελληνικά) Eλληνοαγγλικό - αγγλοελληνικό λεξικό (Περιλαμβάνει και αρχαία Ελληνικά)
Τουρκικό Λεξικό
Πολύγλωσσο Λεξικό
Free Translation
Translatum

Εγκυκλοπαίδειες

ΤίτλοςΑρχείο
Britannica : Ένας ηλεκτρονικός παγκόσμιος άτλας σας περιμένει να τον εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε τους ανθρώπους, την κουλτούρα, την ιστορία, τις πόλεις κάθε γωνιάς του πλανήτη Britannica : Ένας ηλεκτρονικός παγκόσμιος άτλας σας περιμένει να τον εξερευνήσετε και να ανακαλύψετε τους ανθρώπους, την κουλτούρα, την ιστορία, τις πόλεις κάθε γωνιάς του πλανήτη
Encyclopedia : 50.000 άρθρα και συνδέσεις που σας παρέχουν πρόσβαση σε χιλιάδες άρθρα και φωτογραφίες Encyclopedia : 50.000 άρθρα και συνδέσεις που σας παρέχουν πρόσβαση σε χιλιάδες άρθρα και φωτογραφίες
Webopedia: Online Tech Dictionary for Students, Educators and IT Professionals

Πολιτισμού Διάφορα

ΤίτλοςΑρχείο
Αρχείο ΕΡΤ
Η άλλη Κύπρος : πλούσιο και πλήρως τεκμηριωμένο κυπρολογικό υλικό, κυρίως από το προσωπικό αρχείο του δημιουγού του. Η άλλη Κύπρος : πλούσιο και πλήρως τεκμηριωμένο κυπρολογικό υλικό, κυρίως από το προσωπικό αρχείο του δημιουγού του.
Λάρνακα: Η πόλη του Ζήνωνα Κιτιέα
Retalia et Alia
Πολιτιστικός Θησαυρός της Ελληνικής Γλώσσας
Cyprus on film
Πύλη Πολιτιστικής Πληροφορίας: καταγράφει ψηφιακά και αναδεικνύει διαδικτυακά την πνευματική και καλλιτεχνική δημιουργία της Κύπρου και δημιουργεί ένα πολύτιμο εργαλείο έρευνας και εξειδικευμένης γνώσης.

Europeana : Think Culture

ΤίτλοςΑρχείο
Europeana Pro: Πολυθεματική Πύλη σχετικά με τα τις τρέχουσες και μελλοντικές δράσεις της Europeana στους τομείς Ψηφιοποίησης, Υλοποίησης προγραμμάτων, Δραστηριότητες, Έργα και το Δίκτυο Europeana (Europeana Network Association) Europeana Pro: Πολυθεματική Πύλη σχετικά με τα τις τρέχουσες και μελλοντικές δράσεις της Europeana στους τομείς Ψηφιοποίησης, Υλοποίησης προγραμμάτων, Δραστηριότητες, Έργα και το Δίκτυο Europeana (Europeana Network Association)
eLearning Awards και Eureana : Η Europeana και το European Schoolnet (Δίκτυο Ευρωπαϊκών Σχολείων) καλούν τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιήσουν δημιουργικά το περιεχόμενο της Europeana, λαμβάνοντας έτσι μέρος στα eLearning Awards αυτής της χρονιάς. Τα eLearning Awards (Βραβεία Ηλεκτρονικής Εκπαίδευσης) βραβεύουν την καλύτερη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. eLearning Awards και Europeana : Η Europeana και το European Schoolnet (Δίκτυο Ευρωπαϊκών Σχολείων) καλούν τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιήσουν δημιουργικά το περιεχόμενο της Europeana, λαμβάνοντας έτσι μέρος στα eLearning Awards αυτής της χρονιάς. Τα eLearning Awards (Βραβεία Ηλεκτρονικής Εκπαίδευσης) βραβεύουν την καλύτερη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.

Ηλεκτρονικά Βιβλία

ΤίτλοςΑρχείο
Ηλεκτρονικά βιβλία (ebooks) του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ)
Ακουστικά βιβλία (audio books) του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ)
Βιβλία ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο
Ψηφιακή Βιβλιοθήκη - Sylvia Ioannou Foundation